leuke berichten

dinsdag 27 april 2010

Lexie

Ja sorry hoor ik was verdwaald. En me fiets was gestolen. Ja niet me hele fiets, maar alleen me stuur. En dat fietst natuurlijk een beetje lastig he? Dus ik dacht, ik ga met de bus. Maar toen stond ik bij de bushalte, en toen kwam er een superfel licht. Ik wist niet wat het was. En toen landen er in een keer een ruimteschip voor me. Zomaar uit het niets, midden op de weg. Ja, en uhm Nou ja wist ik nog niet wat het was. En toen kwamen er allemaal Alliens uit. En ik was heel erg bang dat ze me gingen ontvoeren hoor! Maar ja, ze vroegen alleen maar de weg naar de supermarkt. dus heb ik ze naar de supermarkt gebracht. En toen wilde ze mij als bedankje een lift geven. Maar ja ze kunnen natuurlijk nergens hun ruimteschip kwijt hier, op de parkeerplaatsen. Dus moest ik lopend. O haj ik ben Lexie.

zondag 18 april 2010

wie speelt wie?


De cast van Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard bestaat voornamelijk uit jonge talenten. De vijf belangrijkste rollen zijn voor Jennifer Welts (Sterre), Alex Molenaar (Pim), Juliann Ubbergen (Marcel), Sanne Samina Hanssen (Anastacia) en Roel Dirven (Raphael). Naast hen zijn onder andere Mattijn Hartemink, Marieke de Kruijff en Bennie den Haan vaste personages.


Camilla (dramadocent)

Camilla is de dramadocent op de school van Hubertus. Ze kan zelf goed piano spelen. Ook organisseert Camilla een musical. Camilla probbert Raphael over te halen om mee te doen aan de musical maar, Raphael zit met andere dingen aan zijn hoofd. Camilla probeerd er alles aan te doen om Rapheal mee te laten doen. Dan bedenkt Raphael zich iets en schrijft zich in onder een andere naam Paulo.

zaterdag 17 april 2010

Kai (mysterieuze man achter de geheime deur)


Kai is de broer van Juan en helpt Arlene met de berekeningen om hem terug te krijgen. Een voor een lijven ze iemand in.
Kai wil de speciale zintuigen van de vijf door middel van rituelen van ze af pakken.
Deze zintuigen geeft hij dan aan zijn broer.
Als die alle vijf de zintuigen heeft, zal hij weer tot leven komen.
Hij heeft samen met Arlene en Hubertus lang gezocht om de vijf jongeren te vinden en bij elkaar te krijgen.
Hij is dan ook vast besloten om niemand het huis te laten verlaten totdat hij heeft wat hij wil hebben!

arlene


Arlene is de vriendelijke huishoudster in het huis.
Op het eerste gezicht lijkt ze heel vriendelijk en zorgzaam.
Maar ondertussen werkt ze samen met Kai en Hubertus.
Ze wil dolgraag haar geliefde Juan terugkrijgen en heeft daar ongetwijfeld àlles voor over.
Ze weet al snel het vertrouwen van Anastacia en Raphael te winnen.
Met de andere drie heeft ze meer moeite....

Leopold ( Geschiedenisleraar)

Leopold is de ietwat vreemde geschiedenisleraar die zich veel bezighoudt met druïdenzaken.
Hij verschijnt de eerste les in een jurk met een nepfakkel in zijn hand, als een zogenaamde druïde.
Hij vertelt over de verboden boeken van de duistere druïden die nooit onthult mogen worden.
Gek genoeg blijkt later dat hijzelf een van deze "verboden" boeken in zijn bezit heeft.
Maar wat moet hij daar nou mee???

Hubertus Berkelaar ( schoolhoofd)

Hubertus Berkelaar is een streng schoolhoofd.
Hij is dol op zijn padden, die hij in een terrarium in zijn kantoor bewaart.
Hubertus werkt samen met Arlerne en Kai.
Het is zijn taak om de vijf jongeren op school in de gaten te houden.
Vooral Marcel is vaak bij hem de pineut.

dinsdag 13 april 2010

Pim

Pim vind zichzelf een perfecte detective, hij praat veel in zijn recorder. Hij onderzoekt alles en heeft overal een antwoord op. Pim heeft een enorm prethoofd! In de aller eerste aflevering van het nieuwe seizoen ging Pim toen iedereen net binnen was en waren hun kamer uit, hun spullen onderzoeken. En aantekeningen maken om te kunnen zien wie het is of wie juist niet. Pim word al snel goede maten met Marcel en gaan samen als twee detectives door het huis. Pim neemt zijn recorder echt overal mee naartoe hij kan hem echt geen enkel seconde uit het oog verliezen.

Raphael


Raphael is de leukste jongen die nu in het huis Anubis woont. Van zijn vader moet Rapheal muzikant worden, al wil Raphael dat zelf ook heel erg graag. Raphael oefent dan ook vaak zijn muziek op zijn keyboard. Het zintuig van Raphael is ''horen'', vandaar dat hij in de serie ook altijd met een koptelefoon te vinden is. Als Raphael de koptelefoon niet op heeft hoort hij allemaal wreemde geluiden en dat probeerd hij te verbergen. Raphael wil dood graag mee willen doen aan de musical op school. Maar dat mag hij niet van zijn vader hij moet zijn muziek verder oefenen. Van zijn vader moet Raphael beter worden.

maandag 12 april 2010

Anastacia


Anastacia heeft altijd een zonnebril op dat heeft te maken met haar zintuig '' zien ''. Anastacia slaapt samen met Sterre op de kamer. Anastacia komt uit een rijk gezin, en heeft niet veel zonder haar butler gedaan. Voor het eerst gaat Anastacia zonder butler alleen met Sterre naar het dorp. Anastacia vindt Raphael ook heel erg leuk en denkt dat hij haar ook leuk vind. Anastacia kan haar bril wel afdoen maar alleen met gedemd licht. Ook noemt Anastacia, Sterre ook vaak dingetje. Anstacia is het coolste meisje van dit moment uit het huis Anubis. Anastacia is ook nog nooit eerder naar school geweest daar moest ze ook nog heel erg aan wennen. Anastacia heeft ook veel plek nodig om al hoor oogdruppels neer te kunnen zetten en heeft ze ook een appart schoolkluisje laten bezorgen.

Marcel

Marcel is een jongen die Sterre onderweg tegenkomt naar het huis Anubis toe. Sterre laat haar knuffelkat vallen Marcel wilt hem gelijk hebben. Maar dat vind Sterre geen goed idee. Sterre loopt door naar het huis Anubis Marcel raakt verdwaald en loopt een stukje achter Sterre aan. Marcel roept naar de knuffelkat van Sterre ooit zal het kattenbevrijdingsfonds je redden. Marcel blijft nog steeds verdwaald achter. Als Marcel dan eindelijk in het huis Anubis is aangekomen gaat hij gelijk naar de eetkamer. En daar ziet hij Sterre weer en begint weer over haar knuffelkant. ''waar is je knuffelkat?'' roept Marcel. Dat ind Sterre niet zo leuk. Marcel's zintuig is "proeven". Marcel werkt later ook samen met Pim als detective. Maar hoe dat afloopt bekijk je maar in de serie.

zondag 11 april 2010

Sterre

Sterre is niet de knapste meid uit het huis. Ze heeft maar een vriend dat is haar knuffelkat Muis echte vrienden heeft ze niet echt. In het huis Anubis denkt Sterre dat ze een heks is, en gaat het opzoeken in boeken. Sterre slaapt op de kamer bij Anastacia. Met Anastacia kan Sterre wel goed overweg maar zijn nog geen echte vriendinnen. Sterre's zintuig is ''voelen''. Sterre had al heel snel last van heimwee toen ze in het huis Anubis kwam wonen Arlerne doet er alles aan om Sterre hier te houden niemand mag het huis verlaten. Arlerne belt ook met Sterre's moeder om te vragen wat ze voor Sterre kan doen om het voor Sterre naar haar zin te maken, zodat ze niet naar huis wilt. Sterre praat ook veel in zichzelf en tegen haar knuffelkat Muis over wat haar dwars zit.